Holdkampe

Noget af det, som juniorerne holder rigtigt meget af, er at spille holdkampe, da dette giver et fantastisk sammenhold, i modsætning til de individuelle turneringer, hvor de ikke altid er sammen med andre fra klubben.

Holdkampene er med til at skabe et fantastisk sammenhold og er også virkelig motiverende for tennisglæden.

Holdene sættes af trænerne, som også udvælger en holdkaptajn for hvert hold.

Spillerne vil være rangeret, således at højest rangerende spiller i en kamp spiller 1. singlen, næsthøjest rangerende spiller spiller 2. singlen og så fremdeles, med mindre de kun spiller med i doublerne.

1. doublen er altid den double, hvor højest rangerende doublespiller er med. Hvordan doublerne sættes, bestemmes af holdkaptajnen på holdet.

Holdkaptajnens opgaver

Hvert hold har en holdkaptajn.

Inden holdkampene

På DTF's hjemmeside findes oversigten over holdkampe:

I venstre side findes holdturneringer (klik på pokalen). Herefter findes
  • sæsonen (f.eks. 2019)

• Søg på "Holte tennisklub"

• Find jeres hold i den heldigvis lange liste over klubens hold, og klik på det.
    Hermed kan I se en oversigt over puljen

• klik på Holte
    Her med åbnes en liste over de kampe, jeres hold skal spille.

• Klik på kampen for at se detaljer
    Hvor kampen afvikles og efter indtastning, resultatet af kampen.

Står Holte til venstre i puljeoversigten, er det en hjemmekamp.

Er det en udekamp, arrangeres typisk fælleskørsel for holdet til kampen.

Klubben sætter rigtig stor pris på hvis spillerne spiller i holdtøj.

Hjemmekampe

Ca 1 uge inden hjemmekampen skal man kontakte modstanderens holdkaptajn, og fortælle om kampen afvikles på trekanten eller Carlsmindevej (henvis evt til kortene på hjemmesiden: Om os, Baner.).

Check i god tid på hjemmesiden, hvilke baner der er booket til jer.

Kontakt jeres eget hold og indkald spillerne.

Hjemmeholdet skal stå for forplejningen, der typisk består af noget at spise og måske lidt frugt (bananer er altid populært til turneringer) og lidt at drikke til spillerne og måske kaffe/the til forældrene.

Det er IKKE holdkaptajnens opgave at komme med alt dette; KUN at uddelegere, hvem af hjemmeholdets forældre, der tager hvad med til kampen. Denne tjans kan fordeles mellem alle forældrene eller gå på skift.

I ugen op til kampen afhentes bolde hos en af trænerne.

Kampafvikling

Ca ½ time inden kampen mødes jeres hold til opvarmning. Der vil som regel være booket baner til dette også.

Holdkaptajnen sørger for at udfylde holdkortet med hjemmeholdets singler og beder modstanders holdleder om at udfylde udeholdets ditto.

Doublerne behøver man ikke opgive, før singlerne er afviklet, så man kan vurdere dagsformen hos spillerne på dette tidspunkt.

Holdkort kan hentes her:

Her finder I også en manual til f.eks. resultatindberetning.

Reglerne for kampene kan I finde her:

Her finder I også en beskrivelse af hvordan man indberetter resultater mm.

Noget at det vigtigste er, at forældre ABSOLUT ikke må blande sig i kampene. Dog kan de helt små have behov for hjælp til at tælle point, men spillerne dømmer selv boldene inde/ude på egen banehalvdel.

Hvis der ikke kan blive enighed ved en kamp, kan en af forældrene sættes ind som "referee" og dømme kampen.  Dette er heldigvis stort set aldrig nødvendigt.

Vigtigt: Ved hver holdkamp skal der tages et samlet holdfoto i det flotte holdtøj.
Dette foto skal lægges på juniorernes facebook side, https://www.facebook.com/groups/holtetennisjunior  (hvis ikke I selv kan, så få hjælp fra jeres børn) med en lille beskrivelse af kampen, og gerne en tak pr. sæson pr hold til holdets sponsor, hvis holdet har en sådan.

Klubben vil så vidt muligt samle alle holdbilleder fra ugens kampe og lægge dem på klubbens facebookside/hjemmeside en gang om ugen.

Og så er det god Team Spirit, at alle spillere bliver og hepper på de sidste kampe, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre.

Efter kampen

DTF kræver, at hjemmeholdet indberetter resultatet af kampen senest 1 døgn efter afviklingen af kampen.

På siden https://tenniseast.dk/holdturnering/spillereglementer/ ligger beskrivelse af, hvordan det gøres:
"Tournament Software Indberetning af holdkampsresultater.pdf"

Hvis der er noget, I er i tvivl om, så kontakt  en af trænerne eller en af de garvede holdkaptajner, eks. Christina Brunkel (tlf 29 79 91 19) eller .